woensdag 13 juni 2012

Dag 32

Dag 32, dinsdag 12 juni

Tineke en Eric hebben voor het ontbijt een wat ik maar een "pre-ontbijt" noem. Na het opstaan liggen er drie plakken ontbijtkoek in de keuken, waarvan er een voor mij is bij mijn eerste kop koffie van de dag.

Als we wakker worden regent het. Eric gaat met de paraplu op naar de bakker. Daarna moet Tineke, ook in de regen, naar de receptie om de € 20 statiegeld voor de toilet en douchesleutel terug te krijgen.

We vertrekken om kwart over negen en varen de Müritz-Havel-Wasserstrasse op. Dit kanaal van de Müritz naar de Havel is eigenlijk veel meer een reeks van aaneengesloten kleine meren, dan een kanaal. Vandaag passeren we de Sumpfsee, de Zoltzensee, de Mössensee, de Vilzsee, de Labussee, de Canower See, de Kleiner Pälitzsee, de Grosser Pälitzsee, de Elbogensee, de Ziernsee, de Menowsee, de Steinhavel, de Röblinsee, de Baalen en de Schweidtsee.

Voordat we bij de sluis van Mirow zijn, klaart het op. De rest van de dag is het ondanks sombere voorspellingen, prachtig weer.

Om kwart voor twaalf arriveren we bij de sluis van Diemitz. Het is voor de eerste keer deze reis dat er een file is. We moeten twee schuttingen wachten en mogen pas om kwart voor een de sluis in. Het verval is gelukkig niet groot en vijf minuten later zijn we er al weer uit. Bij de volgende sluis, die van Canow, moeten we weer wachten. Dat geeft ons tijd om te lunchen.


In de file voor de sluis

De meren waar we over varen zijn prachtig. Omdat ze kleiner zijn, is het toch weer heel anders dan gisteren. We zien heel veel kano’s en ook de meest vreemde objecten op het water. Een vlot met een luxe caravan, een vlot met een stacaravan en zelfs een vlot met een heuse Pipowagen. Ook wordt er veel geankerd. Ik wil dat eigenlijk ook. Vandaag komt het er niet, maar later deze reis vast nog wel een keer.
Tussen de kano's


Een Pipo boot
 Om kwart voor vijf komen we bij de spiksplinter nieuwe zelfbedieningsluis van Fürstenberg. Het werkt nog niet allemaal, maar dankzij een behulpzame sluismeester zijn we er snel doorheen.

Om half zes meren we aan in de haven van Fürstenberg.



De voetgangersbrug van Fürstenberg

Het is vandaag mijn 32ste reisdag. Nog 32 dagen tot Amsterdam. Ik vind het nog steeds geweldig. Ik verlang misschien soms wel naar huis, maar nog niet naar het eind van deze prachtige reis.



Dag 33 Rustdag


Aan de was



Geen opmerkingen:

Een reactie posten